joi, 1 februarie 2018

Depresie caz clinic tratament homeopat


                      Pacientul MB 

Virsta de 65 ani , ing pensionar  a fost consultat  pentru

diagnosticul de depresie. Afectiunea sa a debutat in primavara anului 1959 la 2 ani dupa terminarea  facultatii.
 Debutul  -
a fost brusc intr-o noapte , printr-o durere in vertex   ,  durata acesteia fiind de citeva secunde  repetindu-se in noptile urmatore.

Stare mentala

 In zilelele urmatoare se instaleaza stare depresiva permanenta :   cu diminuarea interesului sau placerii pentru activitatea curenta  ,lipsa concentrarii ,lipsa vointei , insomnii noaptea cu stare de somnolenta ziua ,oboseala permanenta  alternind cu momente de agitatie , sentimentul de inutilitate  ,anorexie , etc.

Diagnostic 1 –tratament alopatic

 A fost consultat de psihiatru ce  l-a diagnosticat ca nevroza si i-a recomandat antidepresive  , care insa nu au avut nici un efect. Precedent acestui episod notam prezenta unui episod dureros la nivelul genunchilor  , precum si o cadere a parului  de tip lacunar  , a fost  tratat cu   Gerovital 10 fiole si antiinflamatoare.
Evolutie 1
 Dupa 5 luni dispar   simptomele de  depresie si se instaleaza simptomele de hipomanie in care predominau accesele de locvacitate , ris exagerat , flux crescut de idei  ,etc.

Diagnostic 2 – tratament alopatic

In 1992 i se pune  de Dr. Vianu diagnosticul de  : depresie endogena aplicindu-se tratament cu  antidepresive triciclice generatia I – a . In 1988  se interneaza la spitalul nr.9 , unde Dr. Lohan ii stabileste diagnosticul de : depresie endo-reactiva tip Weiberger .

Evolutie 2

 In tot acest timp pacientul era obligat sa suporte  faza de depresie care durau 4-5 luni sub tratament cu antidepresive  urmata de  alte 4 – 5 luni    de o faza de  hipomanie , in general bine suportate de cei din jur.

Diagnostic 3

Anul 1992 reprezinta un an fericit , cind a avut norocul de a-l intilnii pe Dr.Ramiro Tomescu  si de beneficia de un tratament homeopatic clasic   ce i-a intrerupt lantul patogenic cu remediul cheie al constitutiei: Sulfur .

Tratament  homeopatic 1

Sulfur  C 7    : cite 5 granule la 7 zile ,   administrat timp de 4 ani  1992 – 1995
.Acesta a permis atit intreruperea ciclului depresie-hipomanie cit si o stare de sanatate in prametri optimi.

Evolutie  3

 In anul 1995  avind probleme datorate unui stress puternic cauzat de moartea mamei sale  se reia ciclul. Reia tratamentul homeopatic  in anul 1996 cu alt homeopat   si desi utilizeaza si dilutii inalte  din Sulfur nu obtine nici un efect .Intre anii 1997 si 1998  urmeaza tratament alopatic antidepresiv fara rezultat . Deoarece Dr.Ramiro Tomescu  se retrasese din activitate ( la apogeul carierii) este sfatuit de acesta sa apeleze la unul din elevii sai , Dr.Dumitrescu .

Diagnostic 4

Am efectuat repertorizarile , remediul de constitutie  fiind : Sulfur .
Am incercat administrarea in trepte  de dilutii crescatoare  C 7, I-a zi , C15 a II-a zi , C30 a II – a zi si C 200 a IV- a zi , fara efect.

Tratament homeopatic 2

Ceea ce ma surprindea era si lipsa de raspuns a unei colite ce in mod normal dispare prin tratamentul cu Sulfur . Lucrind in acea perioada intens cu  medicamentele homeopatice : „Nosode Mutagene” preparate de  marea farmacista Cezarina Tuckel  , am incercat si aceasta varianta ,fara a fi prea sigur de reusita .

Evolutie 4

 Dupa o luna cind pacientul a venit la control am avut confirmarea  eficactatii acestora si in simptomele de depresie . Am reluat administrarea de Sulfur C7 la 7 zile ca tratament de intretinere , crescind ulterior la C 15 / 14 zile , C 30 /luna